De Club

CCO, opgericht op 3 oktober 2003, is een kookclub waar het draait om gezellig koken op culinair niveau en een streven dit niveau te verhogen en te verbeteren. De diversiteit binnen de leden van de vereniging maakt dat ook mogelijk. Van gewoon enthousiast tot (semi-) professioneel, één ding hebben de leden gemeen: hun passie voor koken.

Dat doen we één keer per maand in groepen van 12-18 personen. De groepen hebben ieder een eigen chef en kennen hun eigen mores, sfeer e.d. Hoewel daarmee geen kookavond hetzelfde is en autonoom in de organisatie, koken we hetzelfde (4-gangen)maandmenu aan de hand van de receptuur van de menucommissie. Ook de inkoop wordt centraal gedaan. Eén keer per jaar kan door elke kookavond, buiten de reguliere kookavonden om, een Partner-dinner (ladies en/of gents) voor het thuisfront worden georganiseerd. Voor de gezelligheid én om het thuisfront te laten zien, ruiken en proeven wat we zoal op de kookavonden bereiden.

Tijdens een kookavond vindt er na elke gang een korte evaluatie van het gerecht plaats. Eerst door de makers zelf (“Wat vinden de makers ervan?”) en daarna door iedereen die er zijn zegje over wil doen. De makers ruimen af en de groep van het volgende gerecht maakt de borden op. Gezamenlijk ruimen we de afwas op en maken de locatie schoon.

Ondanks de jeugdige leeftijd heeft de kookclub al historie opgebouwd op landelijk niveau. De tweejaarlijkse kookwedstrijd van CCN is inmiddels tot twee keer toe gewonnen.

 

Met een volledig nieuw ingerichte locatie komt voor de club per 2016 een einde aan een omzwerving door Ouderkerk. De eerste 7 jaren werd gekookt in Ons Tweede Thuis, een dagopvang voor geestelijk gehandicapten, waarna we een plek vonden bij slagerij Stronkhorst.

En dus met ingang van januari 2016 een geheel eigen plek aan de Prins Hendrikstraat, een klein straatje in het hart van het dorp. Hoewel de meeste leden met de fiets komen, kunnen leden die met de auto komen deze makkelijk kwijt op een van de parkeerplaatsen in de directe omgeving.