Rundvlees-paddenstoelen stoofpot

CategorieOpbrengsten1 portie
Opbrengsten1 portie
 600 gr rundvlees van het ezeltje (slip van de lende)
 4 el donkere sojasaus
 4 lente-uitjes
 4 teentjes knoflook
 2 tl sesamzaad
 1 tl sesamolie
 10 lente-uitjes
 200 gr shiitakes
 200 gr fluweelpootjes (enokitakes)
 200 gr oesterzwammen
 2 uien, in ringen
 6 dl rundvlees bouillon
 (van superieure kwaliteit)
 2 rode chilipepers
 2 groene chilipepers
 1 bakje chrysanten- bladeren
 Witte rijst
1

Snijd het rundvlees in dunne reepjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de marinade 20 minuten intrekken.

2

Snijd shiitakes, oesterzwammen in repen. Gooi de steeltjes weg. De fluweelpootjes kunnen, op de worteluiteinden na, in z’n geheel worden gebruikt.

3

Doe het gemarineerde rundvlees en de uienringen in een pan en voeg water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en sudder het vlees/uimengsel, tot het nagenoeg gaar is. Bak de paddenstoelen en lente-ui en voeg bij het vlees, stoof het geheel nog even door.

4

Verwijder uit de chilipepers de zaadlijsten en het zaad, snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes.

5

Schep op ieder bord het rundvlees en paddenstoelenmengsel en een

6

bolletje vijfgranenrijst.

7

Garneer met in stukjes gescheurde chrysantenbladen en reepjes chilipepers.

Ingrediënten

 600 gr rundvlees van het ezeltje (slip van de lende)
 4 el donkere sojasaus
 4 lente-uitjes
 4 teentjes knoflook
 2 tl sesamzaad
 1 tl sesamolie
 10 lente-uitjes
 200 gr shiitakes
 200 gr fluweelpootjes (enokitakes)
 200 gr oesterzwammen
 2 uien, in ringen
 6 dl rundvlees bouillon
 (van superieure kwaliteit)
 2 rode chilipepers
 2 groene chilipepers
 1 bakje chrysanten- bladeren
 Witte rijst

Aanwijzingen

1

Snijd het rundvlees in dunne reepjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de marinade 20 minuten intrekken.

2

Snijd shiitakes, oesterzwammen in repen. Gooi de steeltjes weg. De fluweelpootjes kunnen, op de worteluiteinden na, in z’n geheel worden gebruikt.

3

Doe het gemarineerde rundvlees en de uienringen in een pan en voeg water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en sudder het vlees/uimengsel, tot het nagenoeg gaar is. Bak de paddenstoelen en lente-ui en voeg bij het vlees, stoof het geheel nog even door.

4

Verwijder uit de chilipepers de zaadlijsten en het zaad, snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes.

5

Schep op ieder bord het rundvlees en paddenstoelenmengsel en een

6

bolletje vijfgranenrijst.

7

Garneer met in stukjes gescheurde chrysantenbladen en reepjes chilipepers.

Notes

Rundvlees-paddenstoelen stoofpot