Rooster het sesamzaad 5 minuten in een kleine koekenpan op laag vuur, of tot een licht rokerige en nootachtige geur vrijkomt. Maal twee derde van het zaad met stamper en vijzel fijn. Meng de eidooiers en de suiker in een kleine kom en zet opzij.
Verwarm de kokosmelk langzaam in een kleine steelpan op laag vuur tot ze heet is. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en verwarm ongeveer 10 minute op heel laag vuur, tot het mengsel voldoende dik is om aan de achterkant van een lepel te blijven plakken. Roer af en toe. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige kom en laat afkoelen.
Voeg de sesamolie, het gemalen en het hele sesamzaad toe aan het afgekoelde mengsel. Klop de slagroom stijf, voeg toe aan het mengsel en roer met een houten lepel tot je romig, glad mengsel hebt. Dek ad met plasticfolie en zet 30 minuten in de diepvries.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rooster het sesamzaad 5 minuten in een kleine koekenpan op laag vuur, of tot een licht rokerige en nootachtige geur vrijkomt. Maal twee derde van het zaad met stamper en vijzel fijn. Meng de eidooiers en de suiker in een kleine kom en zet opzij.
Verwarm de kokosmelk langzaam in een kleine steelpan op laag vuur tot ze heet is. Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en verwarm ongeveer 10 minute op heel laag vuur, tot het mengsel voldoende dik is om aan de achterkant van een lepel te blijven plakken. Roer af en toe. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige kom en laat afkoelen.
Voeg de sesamolie, het gemalen en het hele sesamzaad toe aan het afgekoelde mengsel. Klop de slagroom stijf, voeg toe aan het mengsel en roer met een houten lepel tot je romig, glad mengsel hebt. Dek ad met plasticfolie en zet 30 minuten in de diepvries.