Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken in 8 tot 10 minuten krokant.
Hak het teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een steelpannetje. Voeg de maïs en de room toe en breng het mengsel aan de kook.
Laat het kort koken en pureer de maïspuree dan glad met een staafmixer. Haal het voor een nog fijnere structuur even door een zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Laat in een ander steelpannetje de boter op een zacht vuur smelten. Voeg een stuk of 12 salieblaadjes toe. De boter mag niet bruin kleuren en zal de smaak van de salie opnemen.
Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breng de coquilles op smaak met peper en zout. Bak ze in 2 minuten per kant goudbruin.
Nu gaan we het bord opmaken. Verdeel een lepel van de maïspuree op een bord. Leg daarop 3 coquilles.
Breek de krokante Parmaham in stukken en leg dit naast de schelpen.
Maak het geheel af met de blaadjes salie en wat salieboter. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt. Je zult zien dat er witte belletjes boven komen drijven, deze verwijder je eerst met een lepeltje. De heldere salieboter giet je over de coquilles.
Serveer de coquilles met salieboter meteen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken in 8 tot 10 minuten krokant.
Hak het teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een steelpannetje. Voeg de maïs en de room toe en breng het mengsel aan de kook.
Laat het kort koken en pureer de maïspuree dan glad met een staafmixer. Haal het voor een nog fijnere structuur even door een zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Laat in een ander steelpannetje de boter op een zacht vuur smelten. Voeg een stuk of 12 salieblaadjes toe. De boter mag niet bruin kleuren en zal de smaak van de salie opnemen.
Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breng de coquilles op smaak met peper en zout. Bak ze in 2 minuten per kant goudbruin.
Nu gaan we het bord opmaken. Verdeel een lepel van de maïspuree op een bord. Leg daarop 3 coquilles.
Breek de krokante Parmaham in stukken en leg dit naast de schelpen.
Maak het geheel af met de blaadjes salie en wat salieboter. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt. Je zult zien dat er witte belletjes boven komen drijven, deze verwijder je eerst met een lepeltje. De heldere salieboter giet je over de coquilles.
Serveer de coquilles met salieboter meteen.