Maal in de Magimix de pistachenootjes en rooster de nootjes in een droge koekenpan.
Breng voor het ijs de melk en room met de suiker aan de kook, laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Roer de eidooiers met de pistachenootjes los en voeg al roerend het hete melk/roommengsel toe. Laat afkoelen en draai het in een machine tot ijs.
Breng voor de pistachecrème de melk en de room aan de kook. Week de gelatine in koud water. Roer de eidooier, de pistachepuree en de olijfolie door elkaar en giet er het melkmengsel al roerend op. Los de uitgeknepen gelatine erin op en mix de crème met een staafmixer. Laat afkoelen.
Doe voor de saus alle ingrediënten in een pan en laat ze op heel laag vuur zachtjes koken tot het vocht tot sausdikte is verdampt. Zeef de saus en laat afkoelen.
Laat voor de saffraangelei de wijn met de suiker, de honing en de saffraan circa 15 minuten trekken. Zeef de vloeistof en los de agar-agar erin op. Giet de gelei uit op een plaatje en zet hem koud weg.
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en hol ze uit. Vul ze met de pistachecrème en zet ze enige tijd in de koeling.
Schaaf de pistachepitten dun.
Schik op de borden drie gevulde aardbeien en schep er een lepel aardbeiensaus bij, bestrooi ze met geschaafde pistachepitten en leg er een uitgestoken stukje saffraangelei bovenop de aardbeien. Leg een bol ijs in het midden en napeer aardbeien-saffraansaus.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maal in de Magimix de pistachenootjes en rooster de nootjes in een droge koekenpan.
Breng voor het ijs de melk en room met de suiker aan de kook, laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Roer de eidooiers met de pistachenootjes los en voeg al roerend het hete melk/roommengsel toe. Laat afkoelen en draai het in een machine tot ijs.
Breng voor de pistachecrème de melk en de room aan de kook. Week de gelatine in koud water. Roer de eidooier, de pistachepuree en de olijfolie door elkaar en giet er het melkmengsel al roerend op. Los de uitgeknepen gelatine erin op en mix de crème met een staafmixer. Laat afkoelen.
Doe voor de saus alle ingrediënten in een pan en laat ze op heel laag vuur zachtjes koken tot het vocht tot sausdikte is verdampt. Zeef de saus en laat afkoelen.
Laat voor de saffraangelei de wijn met de suiker, de honing en de saffraan circa 15 minuten trekken. Zeef de vloeistof en los de agar-agar erin op. Giet de gelei uit op een plaatje en zet hem koud weg.
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en hol ze uit. Vul ze met de pistachecrème en zet ze enige tijd in de koeling.
Schaaf de pistachepitten dun.
Schik op de borden drie gevulde aardbeien en schep er een lepel aardbeiensaus bij, bestrooi ze met geschaafde pistachepitten en leg er een uitgestoken stukje saffraangelei bovenop de aardbeien. Leg een bol ijs in het midden en napeer aardbeien-saffraansaus.