Email VENKELCRÈME MET LANGOUSTINES EN VANILLE Tussengerecht 2022-05 mei 29, 2022 Ingrediënten LANGOUSTINES 10 grote verse langoustines 2 st.vanillestokjes 100 gr zonnebloemolie VENKELCRÈME 2 sjalot 4 venkels Zonnebloemolie 2 tk. Tijm 40 ml Pernod 1 ltr kippenbouillon 2 steranijs 2 dl melk 2 dl room peper en zout VENKELSALADE 4 minivenkels Ijsblokjes of koud water 1dl olie 2 plak casinobrood zout Aanwijzingen LANGOUSTINES 11. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje eraan. 22. Snijd de vanille open en schrap het merg eruit. ( bewaar de stokjes voor de crème) 33. Laat het vanillemerg in de olie minstens een uur trekken. 44. Bestrijk de langoustines ruim met de olie en laat marineren. 55. Bak de langoustines vlak voor het uitserveren. VENKELCRÈME 16. Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de venkel ook klein. 27. Verhit in een pan een beetje zonnebloemolie en fruit hierin de sjalotten, de venkel en de tijm. Blus af met de Pernod en laat indampen. 38. Voeg de vanillestokjes, de bouillon, steranijs en melk en room toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes trekken. 49. Verwijder de vanillestokjes. 510. Blender de crème met de staafmixer fijn en passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. VENKELSALADE 111. Snijd de venkel heel fijn op de mandoline en leg deze in ijskoud water. Vlak voor het uitserveren de venkel aanmaken met olie en zout. 212. Snijd kleine blokjes van van het casinobrood en meng deze met de olie en het zout. Bak de blokjes in een teflonpan krokant. SERVEREN 113. Leg de venkelsalade in een warm bord. De warme crème hier omheen schenken. 214. Leg per bord een langoustine en strooi er wat croutons over. close full screen 00:00