Salade van eendenborst met een sinaasappel tijm dressing

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 14 kleine eendenborsten (1/2e p.p.)
 9 peren
 90g roomboter
 250g honing
 1kg gepelde walnoten
 Slamelange
Dressing:
 Verse sinaasappelsap van 7 sinaasap.
 2 eetl. Mosterd
 280ml olijfolie
 14 takjes verse tijm
Dressing
1

Klop een dressing van de sinaasappelsap, mosterd, tijm-blaadjes, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper.

Sla
2

Was de slamelange lastminute, maak hem zo droog mogelijk.

3

Giet de dressing over de sla en meng dit goed, maar voorzichtig (moet luchtig blijven!).

4

Schil de peren en snijd de peren in lange repen. Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer de peren.

5

Rooster de walnoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin of 10 minuten in de oven op 180 ºC.

Eendenborst
6

Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in. Bestrooi de eend met een beetje versgemalen peper. Leg de eend op de vetkant, in een koude koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten krokant.

7

Het vlees moet licht rosé zijn. Bak eventueel nog even kort op de vleeskant. (kerntemp: max 60,5 ºC)

Afwerking
8

Plaats de sla midden op het bord, leg daarbovenop de stukjes peer en walnoten. Snijd de eend in dunne plakjes en leg die er bovenop.

Ingrediënten

 14 kleine eendenborsten (1/2e p.p.)
 9 peren
 90g roomboter
 250g honing
 1kg gepelde walnoten
 Slamelange
Dressing:
 Verse sinaasappelsap van 7 sinaasap.
 2 eetl. Mosterd
 280ml olijfolie
 14 takjes verse tijm

Aanwijzingen

Dressing
1

Klop een dressing van de sinaasappelsap, mosterd, tijm-blaadjes, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper.

Sla
2

Was de slamelange lastminute, maak hem zo droog mogelijk.

3

Giet de dressing over de sla en meng dit goed, maar voorzichtig (moet luchtig blijven!).

4

Schil de peren en snijd de peren in lange repen. Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer de peren.

5

Rooster de walnoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin of 10 minuten in de oven op 180 ºC.

Eendenborst
6

Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in. Bestrooi de eend met een beetje versgemalen peper. Leg de eend op de vetkant, in een koude koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten krokant.

7

Het vlees moet licht rosé zijn. Bak eventueel nog even kort op de vleeskant. (kerntemp: max 60,5 ºC)

Afwerking
8

Plaats de sla midden op het bord, leg daarbovenop de stukjes peer en walnoten. Snijd de eend in dunne plakjes en leg die er bovenop.

Salade van eendenborst met een sinaasappel tijm dressing

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.