Pijlinktvis-zeewiersalade met chilidressing

    

maart 12, 2019

  • Opbrengsten: 10

Ingrediënten

750 gr pijlinktvissen

2 komkommers

Zeewier

100 gr zeewier (Dulse)

100 gr zeewier (Lattue de Mer)

Arachideolie

Chilidressing

8 el rijstazijn

2 teentjes knoflook

4 tl gochujang-chilipasta

6 el ahornsiroop

3 el geraspte gemberwortel

Garnering

5 tl sesamzaad (geroosterd)

10 lente-uitjes

4 rode chilipepers

Aanwijzingen

1Was de pijlinktvissen zorgvuldig, zorg dat alle inkt verdwenen is. Houd het lijf stevig vast en trek aan de kop en tentakels. Verwijder het inktzakje als het nog vastzit. Haal alle ingewanden eruit, inclusief de lange, doorzichtige balein. Stroop de dunne paarse huid er af, maar laat de twee kleine zijvinnen intact. Snijd de kop net onder de ogen in zodat de tentakels eraf gaan.

2Gooi de bovenkant van de kop weg. Druk in de tentakels om de ‘kaken’ eruit te halen en gooi deze weg. Spoel het lijf en de tentakels goed af. Snijd de pijlinktvissen kruislings in en snijd ze in reepjes van 4 cm lang.

3Snijd de komkommer in dunne plakjes en zet weg.

4Was de zeewieren afzonderlijk zeer zorgvuldig. De groene zeewier dient in arachideolie te worden gebraiseerd. De rode zeewier kan rauw worden gegeten.

5Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.

6Breng in een pan op hoog vuur water aan de kook. Blancheer de pijlinktvisstukjes al roerend 3 minuten en spoel het af met koud water. Leg de komkommerschijfjes op de borden en hierop de zeewieren, pijlinktvisstukjes en schenk de dressing erover.

7Bestrooi voor het garneren met geroosterd sesamzaad, fijngehakte lente-ui, de chilipepers waarvan het zaad en de zaadlijsten zijn verwijderd en de chilipeperdressing.

00:00