Dorade met een dragon dressing en een tapenade van paprika

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 Snij de vis schoon (probeer 1 groter en een kleiner stukje te snijden per persoon). Leg koud weg.
 Leg de paprika’s in een ovenschaal en smeer ze in met olijfolie, peper en zout, knoflook en tijm. De schaal afdekken met alufolie en pof deze voor 45 min gaar op 180 C.
 Laat ze afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijst. Steek mooie kleine ronde plakken va de paprika (let op opmaak)
 Snij de rode ui zeer fijn en fruit deze
 Snij de courgette brunoise en bak deze even kort met wat knoflook
 Snij de restende paprika ook fijn.
 Maak een tapenade van bovenstaande (op smaak met wat zout en peper)
 Doe de blaadjes van de dragon samen met de sjalot, knoflook, , xantana, de helft van de olie en sushiazijn in een blender en mix dit glad. Voeg langzaam de rest van de olie hieraan toe en de zuring voor een mooie crème. In spuitzak doen. Leg koud weg
 Bak nu in een tefalpan de vis krokant op de huid
Opmaak
 Tapenade in een steker op bord, 1-2 ronde plakjes paprika op tapenade, in midden met daarop het stukje vis.
 De dragon crème in een spuitzakje doen en rondjes spuiten om de vis heen.
 Garneren met wat zuring blaadjes.

Ingrediënten

 Snij de vis schoon (probeer 1 groter en een kleiner stukje te snijden per persoon). Leg koud weg.
 Leg de paprika’s in een ovenschaal en smeer ze in met olijfolie, peper en zout, knoflook en tijm. De schaal afdekken met alufolie en pof deze voor 45 min gaar op 180 C.
 Laat ze afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijst. Steek mooie kleine ronde plakken va de paprika (let op opmaak)
 Snij de rode ui zeer fijn en fruit deze
 Snij de courgette brunoise en bak deze even kort met wat knoflook
 Snij de restende paprika ook fijn.
 Maak een tapenade van bovenstaande (op smaak met wat zout en peper)
 Doe de blaadjes van de dragon samen met de sjalot, knoflook, , xantana, de helft van de olie en sushiazijn in een blender en mix dit glad. Voeg langzaam de rest van de olie hieraan toe en de zuring voor een mooie crème. In spuitzak doen. Leg koud weg
 Bak nu in een tefalpan de vis krokant op de huid
Opmaak
 Tapenade in een steker op bord, 1-2 ronde plakjes paprika op tapenade, in midden met daarop het stukje vis.
 De dragon crème in een spuitzakje doen en rondjes spuiten om de vis heen.
 Garneren met wat zuring blaadjes.

Aanwijzingen

Dorade met een dragon dressing en een tapenade van paprika

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.