Snijd de coquilles op de dikke kant doormidden, zodat je 30 plakken krijgt.
Meng de saffraan met de witte wijn en een gelijke hoeveelheid water en laat min. 15 min. trekken. Verwarm dit lichtjes en roer de boter erdoor heen. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen.
De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden.
Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper.
Gril of bak ondertussen de coquilles.
Verdeel de sabayon over de lepels en leg de coquilles erbovenop, garneren met bieslook (of kervel).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de coquilles op de dikke kant doormidden, zodat je 30 plakken krijgt.
Meng de saffraan met de witte wijn en een gelijke hoeveelheid water en laat min. 15 min. trekken. Verwarm dit lichtjes en roer de boter erdoor heen. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen.
De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden.
Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper.
Gril of bak ondertussen de coquilles.
Verdeel de sabayon over de lepels en leg de coquilles erbovenop, garneren met bieslook (of kervel).