1.Voor de tuiles deglucosestroopverhitten, debasterdsuikererin oplossen, degesmolten botererbij roeren en
dan de gezeefde bloem erdoor werken. Als laatste het citroensap en hetamandelschaafsel, de gembersiroop en de rozemarijn toevoegen.
2.Leg op een met bakpapier beklede bakplaat een hoeveelheid beslag ensmeer dit langwerpig uit. Maak 2 bakplaten met 8 tuiles en zet het geheelin de koeling gedurende 2,5 uur.
3.Na 2,5 uur, verwarm de oven voor op 180 gr Celsius. Schuif de bakplaat inde oven tot de tuiles goudbruin zijn (plusminus 10 min). De tuiles moetengoed uitgesmeerd zijn op de bakplaat. Bak maximaal 8 tuiles per keer.
4.Laat ze enigszins bekoelen, tot ze hanteerbaar zijn en buig ze rond, om eenmet aluminium beklede stok. Dit moet snel gebeuren, het deeg wordt snelhard.
5.Voor de bavarois de opengesneden vanillepeultjes zachtjes laten trekkenin de bananenlikeur.
6.Dan het zaadjesmerg eruit schrapen en door de likeur roeren. Hierin devoorgeweekte vellen bladgelatine oplossen.
7.De slagroom tot yoghurtdikte opslaan, met de advocaat en de gehakteboerenjongens vermengen en er dan het enigszins bekoeldegelatinemengsel doorspatelen. In geoliede vormpjes gieten en in dekoelkast laten opstijven.
8.Zet de melk op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de custarden de suiker mee los.
9.Als de melk kookt moet de temperatuur laag gezet worden, roer decustardpap erdoor. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paarminuutjes zachtjes pruttelen. Zet de pan in een laag koud water in degootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld.Zo worden vellen voorkomen.
10.Klop de slagroom luchtig met 30 gr. suiker en roer de afgekoelde vla en deadvocaat erdoor.
11.Het mengsel moet eigenlijk wat te zoet zijn.
12.Bij het bevriezen gaat namelijk veel smaak verloren.
13.Draai er in ongeveer 45 minuten ijs van.
14.Als het mengsel koud en dik is kan het in een diepvries doos verderinvriezen. Vanwege het alcoholpercentage van de advocaat zal dit ijs nietheel erg hard worden.
15.Gebruik zwarte leistenen borden (olieën). Snijd de
16.mango’s in mooie halvemaan stukjes. Was eventueel de frambozen. Leg debavarois links op het bord met een tuile er tegenaan en watboerenjongens eromheen.
17.Leg de mangopartjes en 3 frambozen in het midden. Leg rechts op hetbord een plakje kiwi en schep hierop een bolletje ijs.
Ingrediënten
Aanwijzingen
1.Voor de tuiles deglucosestroopverhitten, debasterdsuikererin oplossen, degesmolten botererbij roeren en
dan de gezeefde bloem erdoor werken. Als laatste het citroensap en hetamandelschaafsel, de gembersiroop en de rozemarijn toevoegen.
2.Leg op een met bakpapier beklede bakplaat een hoeveelheid beslag ensmeer dit langwerpig uit. Maak 2 bakplaten met 8 tuiles en zet het geheelin de koeling gedurende 2,5 uur.
3.Na 2,5 uur, verwarm de oven voor op 180 gr Celsius. Schuif de bakplaat inde oven tot de tuiles goudbruin zijn (plusminus 10 min). De tuiles moetengoed uitgesmeerd zijn op de bakplaat. Bak maximaal 8 tuiles per keer.
4.Laat ze enigszins bekoelen, tot ze hanteerbaar zijn en buig ze rond, om eenmet aluminium beklede stok. Dit moet snel gebeuren, het deeg wordt snelhard.
5.Voor de bavarois de opengesneden vanillepeultjes zachtjes laten trekkenin de bananenlikeur.
6.Dan het zaadjesmerg eruit schrapen en door de likeur roeren. Hierin devoorgeweekte vellen bladgelatine oplossen.
7.De slagroom tot yoghurtdikte opslaan, met de advocaat en de gehakteboerenjongens vermengen en er dan het enigszins bekoeldegelatinemengsel doorspatelen. In geoliede vormpjes gieten en in dekoelkast laten opstijven.
8.Zet de melk op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de custarden de suiker mee los.
9.Als de melk kookt moet de temperatuur laag gezet worden, roer decustardpap erdoor. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paarminuutjes zachtjes pruttelen. Zet de pan in een laag koud water in degootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld.Zo worden vellen voorkomen.
10.Klop de slagroom luchtig met 30 gr. suiker en roer de afgekoelde vla en deadvocaat erdoor.
11.Het mengsel moet eigenlijk wat te zoet zijn.
12.Bij het bevriezen gaat namelijk veel smaak verloren.
13.Draai er in ongeveer 45 minuten ijs van.
14.Als het mengsel koud en dik is kan het in een diepvries doos verderinvriezen. Vanwege het alcoholpercentage van de advocaat zal dit ijs nietheel erg hard worden.
15.Gebruik zwarte leistenen borden (olieën). Snijd de
16.mango’s in mooie halvemaan stukjes. Was eventueel de frambozen. Leg debavarois links op het bord met een tuile er tegenaan en watboerenjongens eromheen.
17.Leg de mangopartjes en 3 frambozen in het midden. Leg rechts op hetbord een plakje kiwi en schep hierop een bolletje ijs.