Snijd het rundvlees in dunne reepjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de marinade 20 minuten intrekken.
Snijd shiitakes, oesterzwammen in repen. Gooi de steeltjes weg. De fluweelpootjes kunnen, op de worteluiteinden na, in z’n geheel worden gebruikt.
Doe het gemarineerde rundvlees en de uienringen in een pan en voeg water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en sudder het vlees/uimengsel, tot het nagenoeg gaar is. Bak de paddenstoelen en lente-ui en voeg bij het vlees, stoof het geheel nog even door.
Verwijder uit de chilipepers de zaadlijsten en het zaad, snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes.
Schep op ieder bord het rundvlees en paddenstoelenmengsel en een
bolletje vijfgranenrijst.
Garneer met in stukjes gescheurde chrysantenbladen en reepjes chilipepers.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd het rundvlees in dunne reepjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de marinade 20 minuten intrekken.
Snijd shiitakes, oesterzwammen in repen. Gooi de steeltjes weg. De fluweelpootjes kunnen, op de worteluiteinden na, in z’n geheel worden gebruikt.
Doe het gemarineerde rundvlees en de uienringen in een pan en voeg water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en sudder het vlees/uimengsel, tot het nagenoeg gaar is. Bak de paddenstoelen en lente-ui en voeg bij het vlees, stoof het geheel nog even door.
Verwijder uit de chilipepers de zaadlijsten en het zaad, snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes.
Schep op ieder bord het rundvlees en paddenstoelenmengsel en een
bolletje vijfgranenrijst.
Garneer met in stukjes gescheurde chrysantenbladen en reepjes chilipepers.