Afdrukopties:

Créme brulee met grapefruit en zwarte peper

Porties1 portie

 1 ltr melk
 70 gr suiker
 1 vanillestokje
 75 gr custardpoeder
 4 blaadjes gelatine
 3 eiwitten
 150 gr suiker
 30 partjes roze grapefruit
 honing
 zwarte peper
 suiker
 Ronde plastic vormpjes met een doorsnede van 7 cm en 4 cm hoog
1

Roer het custardpoeder glad met een beetje melk, splijt het vanillestokje en schraap met een mes het merg eruit, breng de rest van de melk, 70 gr suiker, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Week intussen de gelatine in koud water en klop de 3 eiwitten op met de 150 gr suiker, spoel de vormpjes om met koud water.

2

Bind de kokende melk met de aangemaakte custard en laat even goed doorkoken. Verwijder het vanillestokje en klop het stijf geslagen eiwit erdoor en laat aan de kook komen, haal de crème van het vuur en passeer door een fijne zeef.

3

Vul de vormpjes met een pollepel voor een derde met crème, leg in elk vormpje drie partjes grapefruit, bestrooi naar smaak met grove zwarte peper en vul de vormpjes met de rest van de crème en laat in koelkast opstijven.

4

Trek met de lepel een cirkel honing op de borden en strooi op de honing een paar grove peperkorrels, haal voorzichtig de crème uit de vormpjes, bestrooi de bovenkant met suiker en brand kort met de brander de suiker krokant.

5

Zet de crème midden op het bord in de cirkel honing.

Voedingswaarden

Opdien grootte 10