Zeevruchtenhapjes met peer-sojadipsaus

    

maart 12, 2019

  • Opbrengsten: 10

Ingrediënten

Dipsaus

8 el lichte sojasaus

8 el suiker

1 teentje knoflook

5 tl perensap

1,5 tl citroensap

0,75 tl Koreaans chilipoeder

Plantaardige olie

Garnalenhapjes

10 garnalen (16/20 of groter)

1 citroen sap

5 el witte wijn

2,5 tl sesamolie

3 shiitake

2,5 groene peper

7 el bloem

2 eieren

Surimihapjes

200 gr surimivlees

8 oesterzwammen

¾ groene paprika

75 gr Koreaanse bieslook of knoflookgras

3 teentjes knoflook

6 eieren

8 el bloem

Kabeljauwhapjes

400 gr kabeljauwfilet

1 tl donkere sojasaus

2 tl witte wijn

1 tl sesamolie

5 el bloem

2 eieren

Aanwijzingen

1Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kommetje.

2Pel de garnalen. Gebruik de pantsertjes om een bouillon van te trekken; kan door de saus. Draai uit de shiitakes het steeltje, snijd de hoeden fijn. Verwijder de groene pepers de zaadlijsten en de zaden. Maak een mengsel van shiitakes, de groene pepers, citroensap, de witte wijn en de sesamolie. Breng op smaak met zout en peper. Bestuif met een beetje bloem. Bak het paddenstoelenmengsel en de garnalen afzonderlijk.

3Breng de surimi in een kom op smaak met zout en peper. Voeg de fijngehakte oesterzwammen, in heel dunne reepjes gesneden paprika en eveneens in reepjes gesneden bieslook toe. Roer de in plakjes gesneden knoflook, de losgeklopte eieren en bloem erdoor en zet het mengsel weg.

4Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van circa 5 bij 5 cm en breng op smaak met de sojasaus, witte wijn en sesamolie. Laat 20 minuten intrekken. Bestuif de stukken vis met bloem en haal ze door losgeklopt ei, zet weg.

5Bestuif de garnalen met bloem en haal ze door losgeklopte eieren. Bak de garnalen kort. Schep een beetje van het paddenstoelen-mengsel op elke garnaal. Laat de olie in een anti aanbak pan op matig vuur heet worden en bak hierin de kabeljauwhapjes en de surimikoekjes, steek de surimikoekjes uit.

6Plaats op ieder bord garnalen en hierop een bergje paddenstoelen- mengsel, een surimikoekjes en de stukjes gebakken kabeljauw, alsmede de dipsaus.

00:00