Rundvlees-paddenstoelen stoofpot

    

maart 12, 2019

  • Aantal: 10

Ingrediënten

600 gr rundvlees van het ezeltje (slip van de lende)

4 el donkere sojasaus

4 lente-uitjes

4 teentjes knoflook

2 tl sesamzaad

1 tl sesamolie

10 lente-uitjes

200 gr shiitakes

200 gr fluweelpootjes (enokitakes)

200 gr oesterzwammen

2 uien, in ringen

6 dl rundvlees bouillon

(van superieure kwaliteit)

2 rode chilipepers

2 groene chilipepers

1 bakje chrysanten- bladeren

Witte rijst

Aanwijzingen

1Snijd het rundvlees in dunne reepjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de marinade 20 minuten intrekken.

2Snijd shiitakes, oesterzwammen in repen. Gooi de steeltjes weg. De fluweelpootjes kunnen, op de worteluiteinden na, in z’n geheel worden gebruikt.

3Doe het gemarineerde rundvlees en de uienringen in een pan en voeg water of bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en sudder het vlees/uimengsel, tot het nagenoeg gaar is. Bak de paddenstoelen en lente-ui en voeg bij het vlees, stoof het geheel nog even door.

4Verwijder uit de chilipepers de zaadlijsten en het zaad, snijd het vruchtvlees vervolgens in reepjes.

5Schep op ieder bord het rundvlees en paddenstoelenmengsel en een

6bolletje vijfgranenrijst.

7Garneer met in stukjes gescheurde chrysantenbladen en reepjes chilipepers.

00:00