Lepelhapje gamba met saffraan

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 0.07 g (paar draadjes) saffraan
 3 teentjes knoflook
 3 lente-uitjes
 1,5 limoen
 7,5 kerstomaatjes
 6 takjes koriander
 3 eetlepels olijfolie
 30 gepelde scampi
 0.7 theelepel grof zeezout
 1 fles vissaus
Extra:
 Amuselepels
1

Meng de saffraan in een heel klein schaaltje met 1 eetlepel lauw water.

2

Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes. Pel en snipper de knoflook.

3

Rasp de limoenschil. Schil de limoen, snijd in partjes en de partjes in heel kleine stukjes.

4

Snijd de kerstomaatjes elk in 4 partjes. Pluk de korianderblaadjes los van de steeltjes.

5

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de garnalen gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook, de geraspte limoen en de uienringetjes toe en bak nog 1 minuut. Roer de vissaus en saffraan (met vocht) erdoor en laat deze warm worden. Laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.

6

Leg amuse lepels op een bord of schaal. Schep op elk een garnaal met saus. Garneer de hapjes met een partje tomaat, een stukje limoen en wat blaadjes koriander.

Ingrediënten

 0.07 g (paar draadjes) saffraan
 3 teentjes knoflook
 3 lente-uitjes
 1,5 limoen
 7,5 kerstomaatjes
 6 takjes koriander
 3 eetlepels olijfolie
 30 gepelde scampi
 0.7 theelepel grof zeezout
 1 fles vissaus
Extra:
 Amuselepels

Aanwijzingen

1

Meng de saffraan in een heel klein schaaltje met 1 eetlepel lauw water.

2

Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes. Pel en snipper de knoflook.

3

Rasp de limoenschil. Schil de limoen, snijd in partjes en de partjes in heel kleine stukjes.

4

Snijd de kerstomaatjes elk in 4 partjes. Pluk de korianderblaadjes los van de steeltjes.

5

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de garnalen gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook, de geraspte limoen en de uienringetjes toe en bak nog 1 minuut. Roer de vissaus en saffraan (met vocht) erdoor en laat deze warm worden. Laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.

6

Leg amuse lepels op een bord of schaal. Schep op elk een garnaal met saus. Garneer de hapjes met een partje tomaat, een stukje limoen en wat blaadjes koriander.

Lepelhapje gamba met saffraan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.