Lepelhapje Coquille met saffraansabayon

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 15 coquilles
 0.07 g (paar draadjes) saffraan
 200ml witte wijn
 240gr roomboter
 500g crème fraiche
 12 eidooiers
 bieslook (of kervel) voor garnering
Extra:
 Amuselepels
1

Snijd de coquilles op de dikke kant doormidden, zodat je 30 plakken krijgt.

2

Meng de saffraan met de witte wijn en een gelijke hoeveelheid water en laat min. 15 min. trekken. Verwarm dit lichtjes en roer de boter erdoor heen. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen.

3

De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden.

4

Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper.

5

Gril of bak ondertussen de coquilles.

6

Verdeel de sabayon over de lepels en leg de coquilles erbovenop, garneren met bieslook (of kervel).

Ingrediënten

 15 coquilles
 0.07 g (paar draadjes) saffraan
 200ml witte wijn
 240gr roomboter
 500g crème fraiche
 12 eidooiers
 bieslook (of kervel) voor garnering
Extra:
 Amuselepels

Aanwijzingen

1

Snijd de coquilles op de dikke kant doormidden, zodat je 30 plakken krijgt.

2

Meng de saffraan met de witte wijn en een gelijke hoeveelheid water en laat min. 15 min. trekken. Verwarm dit lichtjes en roer de boter erdoor heen. Het vuur hoog draaien en de saus tot de helft laten inkoken, daarna de pan van het vuur nemen.

3

De eierdooiers losroeren met de creme fraiche en snel door het ingekookte vocht (fond) roeren. De saus op laag vuur al kloppend tot een schuimige creme laten binden.

4

Op smaak brengen met zout en wat versgemalen zwarte peper.

5

Gril of bak ondertussen de coquilles.

6

Verdeel de sabayon over de lepels en leg de coquilles erbovenop, garneren met bieslook (of kervel).

Lepelhapje Coquille met saffraansabayon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.