Krokante gamba’s met appel-advocadocreme en noordzeekrab met fijne groenten

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 30 gamba’s
 1 citroen
 Eiwit
 Panko broodkruim
Yoghurt-Citrus dressing
 5 el yoghurt
 3 el Bulgaarse yoghurt
 3 el mayonaise Sushiazijn
 3 el olijfolie
 1 sinaasappel 1 citroen
 1 limoen
 Zout en peper
Appel avocado crème
 3 hass avocado
 3 granny smith appels olijfolie
 enkele druppels sinaasappel, citroensap, limoensap
Krab met groenten
 1 prei
 1 wortel
 1 knolselderij
 250 gr vers krabvlees
 3 dessertlepels mayonaise
 3 dessertlepels crème fraiche
 Citroenrasp
1

Roer voor de dressing yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met sushiazijn, olijfolie, de cirtrus rasp, en een snufje zout en peper.

2

Pel de gamba’s, kerf ze aan de rugkant in en trek de zwarte draad eruit. Kruid de gamba’s met wat zout, peper en citroenrasp, wentel ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het panko broodkruim. Leg opzij.

3

Snijd voor de appel-avocado crème het vruchtvlees van de avocado in stukjes. (Indien niet rijp) Blancheer ze kort in kokend, licht gezouten water, spoel ze koud. Doe ze in de blender. Snijd de geschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes, doe ze bij de avocado in de blender en voeg een scheutje olijfolie, enkele druppels van elk citrussap, zout en peper toe. Pureer alles glad.

4

Snijd de schoongemaakte groenten in kleine blokjes en blancheer ze kort in kokend, licht gezouten water. Giet ze af, spoel ze koud en dep ze droog. Meng de groenten door het krabvlees en breng op smaak met mayonaise, crème fraiche, zout, peper en citroenrasp zodat het een smeuïge massa is.

5

Verhit ruim olie tot 175 graden en frituur de gamba’s goudbruin en krokant.

6

Spuit op de borden steeds drie baantjes appel-avocado crème en zet er twee strakke quenelles van krab tussenin. Leg de gamba’s op de appel-avocado crème en besprenkel ze met de yoghurt-citrus dressing en wat olijfolie.

Ingrediënten

 30 gamba’s
 1 citroen
 Eiwit
 Panko broodkruim
Yoghurt-Citrus dressing
 5 el yoghurt
 3 el Bulgaarse yoghurt
 3 el mayonaise Sushiazijn
 3 el olijfolie
 1 sinaasappel 1 citroen
 1 limoen
 Zout en peper
Appel avocado crème
 3 hass avocado
 3 granny smith appels olijfolie
 enkele druppels sinaasappel, citroensap, limoensap
Krab met groenten
 1 prei
 1 wortel
 1 knolselderij
 250 gr vers krabvlees
 3 dessertlepels mayonaise
 3 dessertlepels crème fraiche
 Citroenrasp

Aanwijzingen

1

Roer voor de dressing yoghurt en mayonaise door elkaar en breng op smaak met sushiazijn, olijfolie, de cirtrus rasp, en een snufje zout en peper.

2

Pel de gamba’s, kerf ze aan de rugkant in en trek de zwarte draad eruit. Kruid de gamba’s met wat zout, peper en citroenrasp, wentel ze door het losgeklopte eiwit en daarna door het panko broodkruim. Leg opzij.

3

Snijd voor de appel-avocado crème het vruchtvlees van de avocado in stukjes. (Indien niet rijp) Blancheer ze kort in kokend, licht gezouten water, spoel ze koud. Doe ze in de blender. Snijd de geschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes, doe ze bij de avocado in de blender en voeg een scheutje olijfolie, enkele druppels van elk citrussap, zout en peper toe. Pureer alles glad.

4

Snijd de schoongemaakte groenten in kleine blokjes en blancheer ze kort in kokend, licht gezouten water. Giet ze af, spoel ze koud en dep ze droog. Meng de groenten door het krabvlees en breng op smaak met mayonaise, crème fraiche, zout, peper en citroenrasp zodat het een smeuïge massa is.

5

Verhit ruim olie tot 175 graden en frituur de gamba’s goudbruin en krokant.

6

Spuit op de borden steeds drie baantjes appel-avocado crème en zet er twee strakke quenelles van krab tussenin. Leg de gamba’s op de appel-avocado crème en besprenkel ze met de yoghurt-citrus dressing en wat olijfolie.

Krokante gamba’s met appel-advocadocreme en noordzeekrab met fijne groenten