Gestoofde konijnenboutjes met grove mosterd en sinaasappel

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 10 konijnenboutjes
 125 g boter
 5 sjalotjes, fijngehakt
 1/2 I witte wijn
 1/2 sinaasappelsap
 5 tenen knoflook, ongepeld maar gekneusd
 5 kruidnagels
 11/4 I kippefond
 21/2 eetlepel grove mosterd
 2 sinaasappels in partjes
 zestes van sinaasappel
 50 g boter
 1 spitskool
 20 kumquats
 100 g suiker
1

Halveer de boutjes (doormidden in de breedte. Bestrooi ze met zout en peper. Bebloem ze en braad ze in een (1e) pan in boter rondom bruin. Leg ze in een ruime (2e) pan.

2

Giet het braadvet uit de (1e) pan en voeg de sjalotjes toe. Zet even aan. Blus af met de witte wijn en het sinaasappelsap. Voeg de knoflook en kruidnagels toe en vervolgens de fond. Laat even opkoken en giet het geheel over de houtjes. Vul het vocht aan tot de boutjes onderstaan en sluit de (2e) pan. Laat de boutjes 40-50 minuten op een laag vuur sudderen.

3

Neem de gare konijnenboutjes uit de pan en laat de fond tot de gewenste dikte inkoken. Zeef en roer de mosterd en sinaasappelpartjes en -zestes erdoor. Monter met de boter.

4

Serveer de konijnenboutjes op verwarmde borden en giet de saus erover. Garneer met spitskool en kumquats.

5
6

Garnituur

7

Fijngesneden spitskool, even om-en-om in de boter gesmoord. Op smaak brengen met kerrie.

8

De kumquats in tweeën snijden. In een blonde karamel met sinaasappelsap een kwartier laten sudderen

Ingrediënten

 10 konijnenboutjes
 125 g boter
 5 sjalotjes, fijngehakt
 1/2 I witte wijn
 1/2 sinaasappelsap
 5 tenen knoflook, ongepeld maar gekneusd
 5 kruidnagels
 11/4 I kippefond
 21/2 eetlepel grove mosterd
 2 sinaasappels in partjes
 zestes van sinaasappel
 50 g boter
 1 spitskool
 20 kumquats
 100 g suiker

Aanwijzingen

1

Halveer de boutjes (doormidden in de breedte. Bestrooi ze met zout en peper. Bebloem ze en braad ze in een (1e) pan in boter rondom bruin. Leg ze in een ruime (2e) pan.

2

Giet het braadvet uit de (1e) pan en voeg de sjalotjes toe. Zet even aan. Blus af met de witte wijn en het sinaasappelsap. Voeg de knoflook en kruidnagels toe en vervolgens de fond. Laat even opkoken en giet het geheel over de houtjes. Vul het vocht aan tot de boutjes onderstaan en sluit de (2e) pan. Laat de boutjes 40-50 minuten op een laag vuur sudderen.

3

Neem de gare konijnenboutjes uit de pan en laat de fond tot de gewenste dikte inkoken. Zeef en roer de mosterd en sinaasappelpartjes en -zestes erdoor. Monter met de boter.

4

Serveer de konijnenboutjes op verwarmde borden en giet de saus erover. Garneer met spitskool en kumquats.

5
6

Garnituur

7

Fijngesneden spitskool, even om-en-om in de boter gesmoord. Op smaak brengen met kerrie.

8

De kumquats in tweeën snijden. In een blonde karamel met sinaasappelsap een kwartier laten sudderen

Gestoofde konijnenboutjes met grove mosterd en sinaasappel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.