Coquilles op linzenrisotto, saus van sla en spekjes

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
 15 st-Jacobsschelpdieren
 250 gr linzen (le Puy)
 1,5 stengel bleekselderij
 2 worteltjes
 2 sjalotjes
 0,75 ltr kippenbouillon
 65 gr boter
Saus
 2,5 krop sla
 150 gr gerookte spek (in blokjes)
 2 dl room
 0,25 ltr kippenbouillon
 36 plakjes gerookte spek
1

Snijd de bleekselderij, de wortels en het sjalotje in kleine blokjes. Zet deze groente concassé aan in de boter. Voeg de linzen toe en laat even meebakken. Blus af met een beetje bouillon. Verwarm totdat bijna alle vocht verdampt is en voeg dan weer wat bouillon toe. Ga zo door tot de linzen gaar zijn, maar nog wel ‘byte’ hebben.

2

Bak de spekjes uit. Snijd de sla in reepjes en voeg toe aan de spekjes. Blus af met kippenbouillon en laat 10 minuten sudderen. Pureer in de blender en zeef. Voeg de room toe en kook in tot de gewenste dikte en breng over in een doseerfles.

3

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de plakjes spek tussen twee siliconenmatjes, onder druk, in 15 minuten krokant. Bak de coquilles kort om-en-om aan en snijd in tweeën.

4

Maak langwerpige of vierkante borden op. Maak met behulp van een uitsteekring (6cm) drie rondjes linzen op een rij. Spuit er twee strepen saus langs. Leg op elk rondje linzen een halve coquilles. Garneer met het krokant (plakje) spek.

Ingrediënten

 15 st-Jacobsschelpdieren
 250 gr linzen (le Puy)
 1,5 stengel bleekselderij
 2 worteltjes
 2 sjalotjes
 0,75 ltr kippenbouillon
 65 gr boter
Saus
 2,5 krop sla
 150 gr gerookte spek (in blokjes)
 2 dl room
 0,25 ltr kippenbouillon
 36 plakjes gerookte spek

Aanwijzingen

1

Snijd de bleekselderij, de wortels en het sjalotje in kleine blokjes. Zet deze groente concassé aan in de boter. Voeg de linzen toe en laat even meebakken. Blus af met een beetje bouillon. Verwarm totdat bijna alle vocht verdampt is en voeg dan weer wat bouillon toe. Ga zo door tot de linzen gaar zijn, maar nog wel ‘byte’ hebben.

2

Bak de spekjes uit. Snijd de sla in reepjes en voeg toe aan de spekjes. Blus af met kippenbouillon en laat 10 minuten sudderen. Pureer in de blender en zeef. Voeg de room toe en kook in tot de gewenste dikte en breng over in een doseerfles.

3

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de plakjes spek tussen twee siliconenmatjes, onder druk, in 15 minuten krokant. Bak de coquilles kort om-en-om aan en snijd in tweeën.

4

Maak langwerpige of vierkante borden op. Maak met behulp van een uitsteekring (6cm) drie rondjes linzen op een rij. Spuit er twee strepen saus langs. Leg op elk rondje linzen een halve coquilles. Garneer met het krokant (plakje) spek.

Coquilles op linzenrisotto, saus van sla en spekjes