Coquille met salieboter

    

december 30, 2015

  • Opbrengsten: 30 pers.

Ingrediënten

90 schoongemaakte coquilles

30 plakjes Parmaham

4 klein blikje maïs (200 gr)

7 teentje knoflook

700 ml slagroom

700 gr boter

7 bosjes salie

Peper en zout

Olijfolie of boter om in te bakken

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken Parmaham op een bakplaat met bakpapier. Bak de plakken in 8 tot 10 minuten krokant.

2Hak het teentje knoflook fijn. Fruit dit aan in een steelpannetje. Voeg de maïs en de room toe en breng het mengsel aan de kook.

3Laat het kort koken en pureer de maïspuree dan glad met een staafmixer. Haal het voor een nog fijnere structuur even door een zeef. Breng de puree op smaak met peper en zout.

4Laat in een ander steelpannetje de boter op een zacht vuur smelten. Voeg een stuk of 12 salieblaadjes toe. De boter mag niet bruin kleuren en zal de smaak van de salie opnemen.

5Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breng de coquilles op smaak met peper en zout. Bak ze in 2 minuten per kant goudbruin.

6Nu gaan we het bord opmaken. Verdeel een lepel van de maïspuree op een bord. Leg daarop 3 coquilles.

7Breek de krokante Parmaham in stukken en leg dit naast de schelpen.

8Maak het geheel af met de blaadjes salie en wat salieboter. Het is de bedoeling dat je alleen het heldere van de boter gebruikt. Je zult zien dat er witte belletjes boven komen drijven, deze verwijder je eerst met een lepeltje. De heldere salieboter giet je over de coquilles.

9Serveer de coquilles met salieboter meteen.

00:00

0 Reviews

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.