BRICK A L’ ESCARGOT

CategoriePorties1 portie
Porties1 portie
ESCARGOTBOTER
 250 g roomboter
 4 tn knoflook
 60 g sjalotjes
 20 g peterselie
 peper
 zout
BRICK
 4 x Brick deegvellen
 300 g escargots
 bakpapier
PRESENTEREN
 Maldon zout
1

1. Oven voorverwarmen op 160°C. borden warm zetten.

2

2. Breng de boter op kamer-temperatuur.

3

3. Snipper de sjalot heel fijn, snij de knoflook heel fijn (en blancheer de knoflook even kort) en haal de blaadjes van de peterselie en hak fijn (steeltjes kunnen bij de coulis van de kreeft).

4

4. Klop de boter met de vlinder in de KitchenAid, voeg toe aan de ‘draaiende boter’ in de KitchenAid de sjalot, peterselie en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.

5

5. Reserveer (niet koel).

BRICK
6

6. Snijd het brickdeeg in tweeën en snijd met behulp van de tagliatelle-snijder op de pastamachine deze tot tagliatelle.

7

7. Smelt de kruidenboter.

8

8. Doe de Brick-spaghetti in een groot bekken en vermeng zorgvuldig met de zachte kruidenboter.

9

9. Vorm nu luchtige bolletjes van het brickdeeg met in het midden een escargot (± 3 sliertjes per slak).

10

10. Plaats op 3 bakplaten, de grijs/blauwe siliconen (scones) mallen en plaats in iedere mal een bolletje.

11

11. Bak 5 à 6 minuten in een oven van 160°C.

12

12. Haal de bolletjes uit de siliconen mallen en bak nogmaals 5 minuten los op 1 plaat (op bakpapier) in een oven van 150°C totdat ze mooi bruin zijn.

PRESENTEREN
13

13. Strooi er à la minute nog wat gekneusd Maldon-zout op.

14

14. Serveer heet.

Ingrediënten

ESCARGOTBOTER
 250 g roomboter
 4 tn knoflook
 60 g sjalotjes
 20 g peterselie
 peper
 zout
BRICK
 4 x Brick deegvellen
 300 g escargots
 bakpapier
PRESENTEREN
 Maldon zout

Aanwijzingen

1

1. Oven voorverwarmen op 160°C. borden warm zetten.

2

2. Breng de boter op kamer-temperatuur.

3

3. Snipper de sjalot heel fijn, snij de knoflook heel fijn (en blancheer de knoflook even kort) en haal de blaadjes van de peterselie en hak fijn (steeltjes kunnen bij de coulis van de kreeft).

4

4. Klop de boter met de vlinder in de KitchenAid, voeg toe aan de ‘draaiende boter’ in de KitchenAid de sjalot, peterselie en knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.

5

5. Reserveer (niet koel).

BRICK
6

6. Snijd het brickdeeg in tweeën en snijd met behulp van de tagliatelle-snijder op de pastamachine deze tot tagliatelle.

7

7. Smelt de kruidenboter.

8

8. Doe de Brick-spaghetti in een groot bekken en vermeng zorgvuldig met de zachte kruidenboter.

9

9. Vorm nu luchtige bolletjes van het brickdeeg met in het midden een escargot (± 3 sliertjes per slak).

10

10. Plaats op 3 bakplaten, de grijs/blauwe siliconen (scones) mallen en plaats in iedere mal een bolletje.

11

11. Bak 5 à 6 minuten in een oven van 160°C.

12

12. Haal de bolletjes uit de siliconen mallen en bak nogmaals 5 minuten los op 1 plaat (op bakpapier) in een oven van 150°C totdat ze mooi bruin zijn.

PRESENTEREN
13

13. Strooi er à la minute nog wat gekneusd Maldon-zout op.

14

14. Serveer heet.

BRICK A L’ ESCARGOT